- Модель: Мигдальне борошно
- Наявність: Є в наявності
Варіанти товару
Варіанти | Ціна | Кількість | Купити |
500 грам | 230 грн. |
-
+
|
|
1000 грам | 415 грн. |
-
+
|
Все, що потрібно знати про харчову цінність та користь мигдального борошна для здоров’я
Поряд із зростаючою поінформованістю споживачів щодо принципів здорового харчування, на полицях магазинів ми можемо знайти все більшу кількість продуктів, вживання яких позитивно впливає на функціонування нашого організму. Одним з таких продуктів є мигдальне борошно, яке характеризується не тільки своїм неповторним смаком, але і вмістом цінних поживних речовин, вітамінів і мінералів. Виявляється що, введення його в здоровий раціон у поєднанні із систематичними фізичними навантаженнями може поліпшити функціонування системи кровообігу і навіть збільшити нашу здатність запам’ятовувати та концентруватися. Що ще варто знати про мигдальне борошно? Відповідь на це питання ви знайдете далі в тексті.
Що таке мигдальне борошно і як виготовляється?
Мигдальне борошно - це не що інше, як продукт, отриманий із мелених горіхів мигдалю. Ця рослина, що належить до сімейства троянд, зустрічається в природних умовах в Малій та Середній Азії. Тим не менш, сьогодні його численні врожаї також можна знайти в Європі (з особливим акцентом на Середземному басейні). На жаль, в Україні погодні умови не є сприятливими для вирощування цієї рослини. Незважаючи на це, ми можемо зустріти кількох представників цього незвичайного дерева і на землях нашої країни.
Мигдаль, оскільки так називають мигдальне насіння, вважається одним із найздоровіших горіхів. Цікаво, що у світі існує два різновиди. Перші, що характеризуються солодкуватим смаком, широко використовуються в кулінарії, і саме з них роблять смачне мигдальне борошно. Другий, що характеризується гірким смаком, завдяки високому протираковому потенціалу, широко використовується у косметичній та фармацевтичній промисловості. Варто знати, що і мигдаль, і борошно, виготовлене з них, не тільки смачні, але перш за все вони є справжньою скарбницею корисних речовин, цінних для здоров’я. Вони включають, серед іншого, білок та незамінні ненасичені жирні кислоти (включаючи мононенасичені жирні кислоти та поліненасичені жирні кислоти). Цей продукт також здатний забезпечити наш організм цінними мінералами, такими як: магній, фосфор, кальцій і калій, а також незамінні вітаміни (з особливим акцентом на вітамін Е, який багато хто вважає вітаміном молодості).
Мигдальне борошно - оздоровчі властивості та вплив на організм людини
Як вже було сказано вище, і мигдаль, і борошно, отримане з них, є справжньою скарбницею поживних речовин, вітамінів і мінералів. Тому введення мигдального борошна до збалансованого харчування в поєднанні із систематичними фізичними навантаженнями здатне покращити наше здоров’я. Перш за все, цей продукт є багатим джерелом поліфенолів та фітостеролів. Тому споживання мигдального борошна позитивно впливає на функціонування системи кровообігу. Наукові дослідження показують, що ненасичені жирні кислоти, що містяться у складі цього смачного продукту, позитивно впливають на параметри ліпідів, тим самим знижуючи рівень загального холестерину в крові (з особливим акцентом на холестерин ЛПНЩ). Цікаво, що сприятливий вплив на серцево-судинну систему надає також вітамін Е, що міститься у мигдалі. Він відповідає, серед іншого, за зниження запальних маркерів, а також за рівень перекисного окислення ліпідів, що безпосередньо знижує ризик атеросклерозу та серцевих нападів у майбутньому.
Варто знати, що мигдальне борошно - також цінна частина раціону вагітних жінок. Все це завдяки високому вмісту фолієвої кислоти. Саме цей інгредієнт відповідає за правильний розвиток нервової системи у майбутньої дитини. Цікаво, що солодкий смак мигдалю здатний допомогти зняти нудоту під час вагітності. Вітаміни групи В та мінерали, що містяться у мигдальному борошні, також важливі. Вони відповідають за поліпшення стану та зовнішнього вигляду нігтьової пластини. Наукові спостереження показують, що введення мигдалю (і мигдальних продуктів) у збалансоване харчування сприяє нормальному функціонуванню нервової системи людини. І магній, і вітаміни групи В, і ненасичені жирні кислоти підтримують нашу пам’ять і здатність до концентрації. Одночасно вони підвищують стійкість до стресів і запобігають розвитку депресії.
Мигдальне борошно є чудовим джерелом антиоксидантів, а це означає, що воно може допомогти зменшити ризик розвитку раку в майбутньому (з особливим акцентом на рак молочної залози у жінок). Наукові джерела доводять, що введення мигдалю в збалансоване харчування також допомагає запобігти нейродегенеративним розладам (включаючи хворобу Альцгеймера) та підвищити загальний імунітет організму. Цікавою інформацією є також той факт, що вітамін Е, що міститься у складі мигдалевого борошна, ефективно затримує процеси старіння організму та шкіри. Тому завдяки мигдалю ми здатні не тільки підтримувати міцне здоров’я та самопочуття, але й виглядати красиво.
Кето дієта та мигдальне борошно
Кето дієта за останні кілька років набула великої популярності, особливо серед людей, які мріють про струнку фігуру. Його головне припущення полягає в тому, щоб споживати якомога менше вуглеводів та значно збільшити кількість жирів. Ця дієта знаходить цінне застосування в дієтотерапії численних розладів здоров'я (включаючи хворобу Паркінсона та стійку до ліків епілепсію). Через те, що мигдальне борошно отримують із високоякісного мигдалю, воно містить значно меншу кількість вуглеводів порівняно з пшеничним борошном. Крім того, це чудове джерело ненасичених жирних кислот і білка. Тому в невеликих кількостях його можна використовувати в кетогенній дієті.
Однак слід пам’ятати, що виконання рекомендацій цієї дієти без нагляду кваліфікованого дієтолога або лікуючого лікаря може бути небезпечним для здоров’я людей і, зокрема, призвести до порушень функції нирок та печінки.
Протипоказання до вживання мигдального борошна
Хоча в більшості випадків споживання мигдального борошна є абсолютно безпечним для нашого здоров’я, існують деякі протипоказання, пов’язані з його вживанням. Перш за все, не рекомендується вживати надмірну кількість цього продукту людям із надмірною вагою або ожирінням. По-друге, годувати великою кількістю мигдалевого борошна не рекомендується найменшим дітям (до 1 року). По-третє, абсолютним протипоказанням до споживання цього продукту є алергія на мигдаль. Через те, що ці горіхи є алергенним продуктом, одержуване з них борошно рекомендується вводити у свій раціон поступово. Якщо ви відчуваєте такі симптоми, як нудота та / або біль у шлунку; запаморочення та / або головний біль; почервоніння та / або подразнення очей; висип; труднощі з диханням; почервоніння та / або набряк шкіри якомога швидше зв’яжіться зі своїм лікарем загальної практики або лікарні.
Резюме
Мигдальне борошно - це не тільки відмінна заміна традиційного пшеничного борошна. Це насамперед скарбниця поживних речовин, вітамінів та мінералів, цінних для здоров’я. Введення цього продукту в збалансоване харчування в поєднанні з активним способом життя може зменшити ризик діабету та серцево-судинних захворювань у майбутньому.
Використання:
Мигдальне борошно ідеально підходить для згущення супів та соусів. Також рекомендовано як альтернатива традиційній пшеничній муці, для випічки тортів та хліба. У багатьох рецептах ви можете легко обміняти ¼ з традиційного борошна на мигдальне борошно. Цей продукт ідеально підходить як інгредієнт печива, омлетів, пирогів та мокрих тортів.
Додаткова інформація:
Склад: | 100% Мигдальне борошно |
Країна походження: | США |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |
Поживна вартість | в 100г продукту |
Енергетична цінність | 615 кКал |
Жири | 56,10 г |
Вуглеводи | 15,46 г |
Клітковина | 9,9 г |
Білки | 20,44 г |
Поживна вартість є приблизною, та може змінюватися в залежності від нової партії.
Актуальна харчова цінність борошна:
615 ккал / жири 56,10 грам / білки 20,44 грам / вуглеводи 15,46 грам / клітковина 9.9 грам