- Модель: Оливкова олія
- Наявність: Немає в наявності
Оливкова олія преміум-класу «CRETA DROP» (Греція):
- отримано шляхом першого холодного віджиму;
- кислотність 0,29%;
- не містить жодних добавок та сумішей;
- має яскраво виражений смак і аромат оливок і свіжоскошеної зелені.
Оливкова олія преміум-класу ТМ «CRETA DROP» з Греції виготовляється на острові Крит, тільки механічним способом, без подальшої втрати поживних і смакових якостей продукту, а безпосередньо зберігання і розлив олії проводиться в цехах компанії, які знаходяться в районі Аттика, в містечку Спата, в східному передмісті Афін.
Оливкова олія холодного віджиму Extra Virginм - це один з найпопулярніших рослинних жирів. Це основний інгредієнт середземноморської кухні - надзвичайно корисна та знайшла поціновувачів у всьому світі. Без неї не існувало б справжнього грецького заміського салату (хоріатікі), знаменитого соусу з винегрету або середземноморських закусок (мезедес). Це обов’язковий продукт не тільки в грецькій кухні, але і на кухні всіх любителів смачної та корисної їжі.
Як виготовляється оливкова олія першої віджиму?
Найвищої якості оливкова олія - це нефільтрований продукт, отриманий в процесі холодного віджиму, з грецьких або іспанських оливок. Термін Extra Virgin вказує на найкращу категорію оливкової олії, яка не тільки має чудовий смак, але також містить багато поліфенолів та інших корисних поживних речовин.
Чи оливкова олія є корисною?
Якісні рослинні жири дуже важливі для нормального функціонування організму. У випадку з оливковою олією важливо, щоб продукт був нерафінованим, отриманим із цілих плодів, а не з вичавок. Тільки ця оливкова олія цінна для організму - за умови, що вона також правильно зберігається та використовується.
Оливкова олія первинного віджиму - це в першу чергу багате джерело ненасичених жирних кислот, особливо олеїнової кислоти (омега-9), вітаміну Е та поліфенолів (зверніть увагу, вони містяться лише в оливковій олії першої віджиму!). Що це означає? Перш за все, підтримка належного рівня холестерину, профілактика атеросклерозу та захворювань серця та кровообігу, а також зниження ризику раку завдяки виведенню вільних радикалів.
Обговорюючи переваги регулярного вживання оливкової олії, слід також згадати сквален, який відповідає за детоксикацію організму, регенерацію підшлункової залози та покращення стійкості шкіри. Ось чому оливкова олія екстра вірджин, із лляною олією, є найбільш рекомендованим рослинним жиром.
Смажити на оливковій олії чи ні?
Застосування оливкової олії здається очевидним - вона ідеально підходить як для харчових, так і для косметичних цілей. Підкреслює смак салатів та заправок, а також чудово смакує з хлібом. Однак сумніви викликає не подача її в холодному вигляді, а піддавання олії термічній обробці - зокрема, смаженню.
Деякі дієтологи та харчові технології вважають, що єдиним правильним способом подачі оливкової олії є подача її холодною до страв, оскільки лише таким чином корисні поживні речовини не окислюються. З іншого боку, абсолютні любителі і сомелье з оливкового масла не забороняють смажити на цій олії через температуру диму близько 210 градусів за Цельсієм. Це в середньому на 30 градусів вище температури домашнього смаження.
Важко вирішити цю суперечку однозначно, тому найбільш розумним рішенням є подача оливкової олії холодною і використання її для короткого смаження страв при низькій температурі. Таким чином будуть збережені як цінні харчові якості цієї середземноморської страви, так і смак.
Як правильно зберігати олію?
Після відкриття оливкова олія придатна для вживання протягом 8-10 місяців. Зберігати її найкраще в сухому, темному місці, але також не в холодильнику через чутливість до швидких змін температури. У холодильнику масло стає каламутним, але це природний і оборотний процес. Смак повинен бути чітким, злегка гострим і трохи гірким - завдяки наявності цінних поліфенолів - це ознака того, що олія справжня і свіжа. Відповідно до ваших уподобань та як експеримент, варто додати в пляшку трави та спеції, такі як: часник, розмарин, базилік, перець чилі або сушені помідори. Масло зберігається природним чином, а ароматизовані олії, приготовані таким чином, ідеально поєднуються зі стравами грецької, іспанської та італійської кухні.
Додаткова інформація:
Склад: | Оливкова олія Екстра Вірджин * (від першого пресування, холодного віджиму) |
Країна походження: | Греція |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |
Енергетична цінність (енергія) |
3465 кДж / 828 ккал |
---|---|
Жири, в тому числі: | 92 г |
Насичені жирні кислоти |
13,04 г |
Мононенасичені жирні кислоти | 72,88г |
Поліненасичені жирні кислоти | 6,08г |
Вуглеводи, у тому числі: |
0 г |
Цукри | 0 г |
Білки | 0 г |
Сіль | 0 г |