ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 10-00 ДО 18-00

Кіноа триколірна (мікс)

  • Кіноа триколірна (мікс)
  • Модель: Кіноа
  • Наявність: Немає в наявності

135 грн.

Варіанти товару

Варіанти Ціна Кількість Купити

Інки називали кіноа «матір’ю всіх зерен». Кіноа вирощується вже понад 5000 років тому. У світі виводяться сотні видів цієї рослини, але найпопулярнішими є біла, червона та чорна лобода. Триколірна лобода - це поєднання цих 3 найпоширеніших видів рослин. Сапоніни в природі містяться в кіноа - хімічних сполуках, які надають їй характерну гіркоту та захищають рослину від шкідників.

З ботанічної точки зору, лобода не класифікується як зерно. Її називають псевдозерном. Це означає, що рослина використовується аналогічно традиційним злакам та зерновим. Вона також має подібний харчовий профіль. Кіноа - це цільнозерновий продукт (насіння його не рафіновані) і, природно, не містять глютену. Вони містить клітковину, необхідні вітаміни та мінерали. Забезпечує повільне перетравлення вуглеводів, тому не викликає різких стрибків рівня цукру в крові і забезпечує відчуття ситості на тривалий час.

Чому варто включати кіноу в наш раціон

Кіноа є прекрасним доповненням до будь-якої дієти, а також до вегетаріанської та веганської кухні. Вона містить лізин, який рідко міститься в рослинних продуктах, гістидин, важливий для синтезу білка, та аргінін, важливий для дітей, оскільки він стимулює гормон росту. Кіноа також є цінним джерелом метіоніну.


Кіноа багата клітковиною та численними вітамінами (особливо Е і В), а також мінеральними солями. Вона містить вдвічі більше заліза, ніж звичайні зерна. 100 г кінои, містить 50 мг кальцію, 457 мг фосфору, 563 мг калію і 197 мг магнію.


Кіноа - одина з найбільш білкових рослинних продуктів (14-17% білка), що важливо для людей, які сидять на вегетаріанській або веганській дієті.


Кіноа є багатим джерелом антиоксидантів та ненасичених жирів (Омега3). Вона містить сапонін, природний засіб захисту рослин (що дозволяє вирощувати її без використання пестицидів та інших хімічних речовин).


Кіноа характеризується низьким глікемічним індексом, і її споживання не спричиняє раптових стрибків рівня цукру в крові. Кіноа - незамінний продукт для людей, які хотіли б схуднути на кілька кілограмів. Споживаючі її, ви не відчуєте потреби постійно перекушувати. Це відмінна їжа для годуючих мам, оскільки підтримує вироблення молока. Китайська медицина приписує їц зігріваючі та зміцнюючі властивості.
Кіноа особливо рекомендується навесні, оскільки це дозволить нам заповнювати відсутні мікроелементи, додавати енергію та стимулювати обмін речовин, уповільнений після зими, до роботи.


Як приготувати кіноу?

Зерна кінои перед приготуванням, промити в холодній проточній воді. 

Варимо в стосунку 1 склянка кінои на 2 склянках води (для приготування червоної або чорної кінои ми використовуємо трохи менше води, тобто не повну склянку) і трохи підсолюємо. Приблизно через 12-15 хвилин у кінои з’являються білі хвостики. Це означає, що наша кіноа майже готова. Знявши з вогню, залиште її прикритою ще приблизно на 15 хвилин, поки кіноа не набрякне належним чином і не вбере залишок води.

Кіноа - надзвичайно універсальний продукт, і її ніжний смак чудово поєднується з багатьма стравами. Її можна їсти гарячою або холодною, як додаток до солоних і солодких страв, салатів, супів, запіканок, вегетаріанських котлет і навіть десертів.

Додаткова інформація:

Склад:Кіноа біла, кіноа червона, кіноа чорна
Країна походження:Перу

Вегетаріанський: 

Так

Веганський: 

Так

Сертифікат Organic: 

Ні


Поживна вартістьв 100г продукту
Енергетична цінність368 кКал
Жири
Вуглеводи57г
Білки14г


Поживна вартість є приблизною, та може змінюватися в залежності від нової партії.

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре