- Модель: Кіноа
- Наявність: Є в наявності
Варіанти товару
Варіанти | Ціна | Кількість | Купити |
500 грам | 120 грн. |
-
+
|
|
1000 грам | 220 грн. |
-
+
|
Що таке рисова лобода (Кіноа)
Її культивують протягом 5000 років у районах сьогоднішніх Перу, Болівії, Еквадору та Чилі. Це було основою раціону індіанців Південної Америки, що мешкають у високогірних районах. Кіноа, як одна з небагатьох рослин, здатна вижити на висоті, що перевищує 3000 метрів над рівнем моря. Завдяки своїм властивостям її називають «матір’ю всіх зерен».
Кіноа належить до того ж сімейства рослин, як, наприклад, шпинат та буряк. Пов’язані з надзвичайно популярними та цінними Амарантом та Канігу. Належить до групи продуктів під назвою суперфуди.
Чому варто включати кіноу в наш раціон
Кіноа є прекрасним доповненням до будь-якої дієти, а також до вегетаріанської та веганської кухні. Вона містить лізин, який рідко міститься в рослинних продуктах, гістидин, важливий для синтезу білка, та аргінін, важливий для дітей, оскільки він стимулює гормон росту. Кіноа також є цінним джерелом метіоніну.
Кіноа багата клітковиною та численними вітамінами (особливо Е і В), а також мінеральними солями. Вона містить вдвічі більше заліза, ніж звичайні зерна. 100 г кінои, містить 50 мг кальцію, 457 мг фосфору, 563 мг калію і 197 мг магнію.
Кіноа - одина з найбільш білкових рослинних продуктів (14-17% білка), що важливо для людей, які сидять на вегетаріанській або веганській дієті.
Кіноа є багатим джерелом антиоксидантів та ненасичених жирів (Омега3). Вона містить сапонін, природний засіб захисту рослин (що дозволяє вирощувати її без використання пестицидів та інших хімічних речовин).
Кіноа характеризується низьким глікемічним індексом, і її споживання не спричиняє раптових стрибків рівня цукру в крові. Кіноа - незамінний продукт для людей, які хотіли б схуднути на кілька кілограмів. Споживаючі її, ви не відчуєте потреби постійно перекушувати. Це відмінна їжа для годуючих мам, оскільки підтримує вироблення молока. Китайська медицина приписує їц зігріваючі та зміцнюючі властивості.
Кіноа особливо рекомендується навесні, оскільки це дозволить нам заповнювати відсутні мікроелементи, додавати енергію та стимулювати обмін речовин, уповільнений після зими, до роботи.
Як приготувати кіноу?
Зерна кінои перед приготуванням, промити в холодній проточній воді.
Варимо в стосунку 1 склянка кінои на 2 склянках води (для приготування червоної або чорної кінои ми використовуємо трохи менше води, тобто не повну склянку) і трохи підсолюємо. Приблизно через 12-15 хвилин у кінои з’являються білі хвостики. Це означає, що наша кіноа майже готова. Знявши з вогню, залиште її прикритою ще приблизно на 15 хвилин, поки кіноа не набрякне належним чином і не вбере залишок води.
Кіноа - надзвичайно універсальний продукт, і її ніжний смак чудово поєднується з багатьма стравами. Її можна їсти гарячою або холодною, як додаток до солоних і солодких страв, салатів, супів, запіканок, вегетаріанських котлет і навіть десертів.
Додаткова інформація:
Склад: | Кіноа біла |
Країна походження: | Іспанія |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат Organic: |
Ні |
Поживна вартість | в 100г продукту |
Енергетична цінність | 353 кКал |
Жири | 6г |
Вуглеводи | 57г |
Білки | 14г |
Поживна вартість є приблизною, та може змінюватися в залежності від нової партії.
Характеристики товару | |
Склад | Кіноа біла |
Країна походження | Перу |
Похожі товари
Теги: кіноа, кіноа біла