- Модель: Курага темна
- Наявність: Немає в наявності
Варіанти товару
Варіанти | Ціна | Кількість | Купити |
Курага цінується багатьма з нас за її надзвичайний смак. Однак, крім унікального смаку, ці сухофрукти ще й багаті поживними речовинами, які є цінними для здоров’я. Завдяки наявності в їх складі сильних антиоксидантів, вважається, що введення кураги в здоровий раціон і активний спосіб життя може сприяти зниженню ризику розвитку раку в майбутньому, а також уповільненню процесу старіння шкіри.
Трішки про курагу
Абрикоси - це солодкі фрукти, які в природі зустрічаються переважно в Східній Азії. Найдавніші джерела повідомляють, що ці фрукти почали вирощувати в Китаї за 400 років до Різдва Христового. У ті часи абрикоси зазвичай їли свіжими. Проте вже в давнину їх піддавали сушці, що дозволяло насолоджуватися їх неповторним смаком незалежно від пори року. Абрикоси потрапили на старий континент у сушеному вигляді і швидко підкорили серця тодішніх любителів східних делікатесів. Завдяки зростанню популярності ці фрукти почали масово культивувати в країнах Середземноморського басейну. Курага має солодкий смак і помаранчевий колір. Їх розмір і структура можуть нагадувати сушену сливу.
Корисні властивості кураги
Курага є джерелом цінних для здоров'я поживних речовин, тому введення її в здоровий раціон допоможе поліпшити роботу нашого організму. Завдяки вмісту бета-каротину, курага здатна уповільнювати процеси старіння і покращувати роботу травної системи. Подібний ефект надає вітамін С, що міститься в цих фруктах, який також відповідає за боротьбу з шкідливими для здоров'я вільними радикалами. Курага також містять велику дозу вітаміну Е (званого вітаміном молодості), який, крім уповільнення процесу старіння, також допомагає підтримувати правильну роботу серцево-судинної системи. Також варто знати, що ці фрукти здатні забезпечити наш організм вітамінами групи В, які в поєднанні зі здоровим харчуванням сприяють зміцненню нашої уваги та концентрації. Однак курага містить не тільки цінні вітаміни та мінерали, а й клітковину, яка сприяє підтримці належної маси тіла, а також ефективній роботі серцево-судинної системи.
Використання:Використовувати курагу на кухні можна різними способами. Можемо брати її з собою в якості перекусу на роботу, додавати в поживні ранкові каші. Також ці фрукти є чудовою добавкою до салату з овочів, як доповнення до десертів, тортів, основи для соків, компотів, а також для приготування варення, мусів і желе. Також курага чудово підходить для приготування домашнього морозива з сухофруктами. У косметиці входить до складу домашніх скрабів для тіла, бальзамів і масок.
Додаткова інформація:
Склад: | Курага темна натуральна |
Країна виробник: | Туреччина |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |
Поживна вартість | в 100г продукту |
Енергетична цінність | 320 кКал |
Жири | 0 г |
Вуглеводи | 72,5 г |
Білки | 2,5 г |
Поживна вартість є приблизною, та може змінюватися в залежності від нової партії.