ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 9-00 ДО 19-00

Пудинг з насінням чіа

  • 30 листопада 2018 16:21:07
  • Переглядів: 27

Вам потрібно щось солодке, щось що забезпечить вас енергією і буде смачним і, звичайно, здоровим? Якщо так, то маємо дуже смачну пропозицію, пудинг з насінням чіа.

Основою сучасного десерту є дивовижне крихітне насіння шавлії іспанської, запитаєте, що такого особливого мають ці крихітні насіння в собі? Досить багато цінних компонентів, наприклад, ALA, омега-3, високоякісний білок, який має 91 з 100 амінокислот, необхідних при вегетаріанській дієти і дієти фізично активних людей. Ще одним  сюрпризом може бути величезна кількість кальцію і фосфору в 100 г насіння майже в два з половиною рази більше кальцію, ніж в складі коров'ячого молока. Крім того, насіння містять велику кількість клітковини, калію, заліза та магнію. Надіємось, що всі харчові цінності, що містяться в насінні, заохотили вас включити їх у свій щоденний раціон.

На початок пригоди з  іспанською шавлією пропонуємо смачний пудинг чіа на кокосовому молоці з додаванням мусу з замороженої малини і смажених бананів з корицею. Підготовка десерту така ж легка, як чай! Насіння в контакті з рідиною виробляють гель-покриття, яке дає дуже приємну текстури десерту, щільність отриманого пудингу можна регулювати додавання більшої кількості води або молока. Щоб замочити насіння, можна використовувати не тільки кокосове молоко, це може бути коров'яче молоко, соєве молоко, мигдальне молоко або вівсяне молоко. Ми рекомендуємо вам спробувати десерт на кокосовому молоці, яке підвищує його смак. Набряклі насіння, є основою для десертів можна їх зберігати в холодильнику протягом двох днів, звичайно ж, в закритому контейнері, що б не обсихали. Самі насіння в молоці це за мало щоб десерт заслуговував на дуже добру оцінку ???? тому ми додали смачний мус із замороженою малиною з додаванням сиропу агави і смаженого банану з корицею. Весь смак фантастичний, обов'язково спробуйте!


Рецепт

Час приготування 10 хв

Час готування 4 хвЗагальний час 14 хв

Склад

 20 г насінь чіа

 100 г літньої води

 50 г молока кокосового

 2 ложички сиропу агави або меду до смаку

Додатково

 1 склянка мороженої малини

 медо або сироп агави до смаку

 1 банан

 ложка лимонного соку

2 чайні ложки моду або сиропу агави

кориця

Приготування

  1. Помістіть потрібну кількість насіння в миску, які заливаємо кокосовим молоком, медом / сиропоп та водою, змішайте та залиште, щоб насіння розбухло, це може зайняти приблизно 20-30 хвилин, після цього помішати пудинг, накрити тарілку харчовою плівкою та залиште на 2-4 години або на всю ніч, якщо десерт подають на наступний день, зберігайте тарілку із вмістом у холодильнику

Перед поданням десерту

  1. Малини легенько розморожуємо настільки, щоб їх можна була зміксувати, міксуємо з додаванням меду або сиропу
  2. Банани нарізати на шматочки і скропити лимоном, перекласти у гарячу суху сковороду, посипати корицею і поливаємо медом / сиропом, обсмажувати обережно, коли банани почнуть пом'якшуватися і підсмажуватися, забрати з вогню
  3. Для чашок ми накладаємо змішану холодну малину, шар пудингу з чіа, банани зверху, банани можна наносити гарячими, що дає ще більш класний ефект у поєднанні з холодною малиною
  4. Приємного апетиту!