- Модель: Тапіока
- Наявність: Немає в наявності
Все, що вам потрібно знати про властивості та використання тапіоки на вашій повсякденній кухні
Незвичайні смакові та оздоровчі властивості тапіоки цінуються протягом багатьох поколінь у Південній Америці. Тим не менш, її популярність з кожним роком зростає і в нашій країні. Не дивно, адже тапіока не тільки смачна, але й легко засвоюється і повна корисних речовин, цінних для здоров’я. Її можна без проблем використовувати в безглютеновій дієті, як при целіакії, так і при синдромі подразненого кишечника. Що ще варто знати про тапіоку?
Що таке тапіока?
Тапіока - це вид крупи, який виготовляється з крохмалю, отриманого з маніоки. Ця рослина (відноситься до категорії цибулинних) росте в природних умовах в Африці та Південній Америці. На цих континентах маніока є еквівалентом картоплі, яку ми часто їмо. Маніока — це чагарник, який може досягати у висоту до 3 метрів, а його бульби можуть важити до 4 кілограмів. Тапіока найчастіше у вигляді маленьких білих кульок. Відрізняється приємним, ніжним смаком. Після приготування набуває в’язку консистенцію і прозорий колір.
Властивості тапіоки
Тапіока цінується в першу чергу завдяки своїй гіпоалергенності. Крім того, в порівнянні з іншими крупами, вона здатна забезпечити наш організм великою кількістю вуглеводів, при відносно низькому білковому вмісті. Крім того, цей інгредієнт легко засвоюється, тому займає важливе місце в раціоні людей, які борються з недугами травної системи. Наприклад, при перебігу синдрому подразненого кишечника.
Борошно з тапіоки що це таке?
Борошно тапіоки виготовляється з крохмалю маніоки. Воно класифікується як борошно без глютену і має консистенцію білого порошку. Однак він не має ні смаку, ні запаху. Крім того, він характеризується великим вмістом легкозасвоюваних вуглеводів і, як тапіока, має гіпоалергенну природу. Борошно тапіоки можна з успіхом використовувати як загусник для соусів або супів.
Використання:
Додаткова інформація:
Склад: | Тапіока |
Країна походження: | Таїланд |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Нет |
Енергетична цінність (енергія) |
1469 кДж / 346 ккал |
---|---|
Жири, в тому числі: | 0 г |
Насичені жирні кислоти |
0 г |
Вуглеводи, у тому числі: | 86 г |
Цукри | 0 г |
Білки |
0 г |
Клітковина | 0.9 г |
Сіль | 0.06 г |