- Модель: Сироп агави
- Наявність: Є в наявності
Варіанти товару
Варіанти | Ціна | Кількість | Купити |
600 грам | 260 грн. |
-
+
|
|
1100 грам | 410 грн. |
-
+
|
Сироп агави - це підсолоджувач, який може бути альтернативою білому цукру. Легко розчиняється, по консистенції нагадує текучий мед, тому ідеально підходить для приготування коктейлів і десертів. Ознайомтеся з властивостями цього золотого нектару і подивіться, і дізнайтеся як його можна використовувати на своїй кухні.
Що таке сироп агави?
Сироп агави, також відомий як нектар, є підсолоджувачем, виготовленим лише з певних видів цієї рослини. Як на смак? Він утричі солодший за цукор. Має дуже ніжний смак, порівнянний з медом, але набагато м’якший. Використовується в художньому мистецтві як замінник цукру. Як це робиться? Процес приготування сиропу починається з видавлювання соку з серцевини агави. Вона нагадує ананас, важить від 25 кг до 75 кг. Потім сік нагрівають і фільтрують. Таким чином відбувається гідроліз складних цукрів на прості (значною мірою це фруктоза). В результаті нагрівання сік перетворюється в рідину з консистенцією, що нагадує рідкий мед. Як виглядає сироп агави? Він може приймати колір від світлого - золотистого - до темно - бурштинового. Чим темніше колір, тим насиченіший аромат. Все залежить від ступеня прогріву і фільтрації. Іншим методом виробництва є використання для гідролізу ферменту, що міститься в одному з видів грибів - чорних аспергіллах. Сироп агави виробляють переважно в Мексиці.
Що вибрати - сироп агави, кленовий сироп або мед?
Все залежить від наших уподобань. Перераховані вище речовини є підсолоджувачами. Сироп агави, безумовно, солодший за цукор, тому просто використовуйте його в невеликих кількостях, щоб отримати цей самий ефект. Він також має нижчий глікемічний індекс, ніж білий цукор і кленовий сироп, тому він не викликає таких високих стрибків рівня глюкози в крові, як інші підсолоджувачі. Однак він містить значну кількість фруктози, яка, якщо її вживати у надмірній кількості, може бути шкідливою. Сироп агави є хорошою альтернативою для людей, які не уявляють життя без цукру.
Використання:
Цей підсолоджувач особливо цінують вегани, оскільки він замінює мед. Це доповнення до чаю, напоїв і коктейлів. Легко розчиняється навіть у холодних напоях. Нектар темного кольору використовується для приготування різноманітних десертів, оскільки за смаком схожий на карамель. У такому вигляді ми також можемо використовувати його для млинців або вафель. Він також добре підходить як доповнення до морепродуктів. Сироп агави можна підігріти. Будь-які рецепти солодкої випічки, що містить мед, можна модифікувати. Не варто переживати, що пиріг з сиропом агави не вийде.
При випіканні коржів зверніть увагу на те, що сироп агави прискорює підрум’янення тіста, тому рекомендується знизити температуру випікання на 15-20*С.
Додаткова інформація:
Склад: | Органічний сироп агави (Agave Salmeana) |
Країна походження: | Мексика |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Так |
Поживна вартість | В 100 грамах продукту |
Енергетична цінність | 1253 кДж / 296 ккал |
Білки | 0 г |
Жири | 0 г |
Вуглеводи | 71 г |