ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 9-00 ДО 19-00

Кус-кус (дрібний)

Instagram
  • Кус-кус (дрібний)
  • Модель: Кус-кус
  • Наявність: Є в наявності

44 грн. 38 грн.

Доступні варіанти

Варіанти товару: Наявність: Ціна: Кількість:
500 грам 4 шт. 38 грн.
<>
1000 грам 15 шт. 55 грн.
<>

Кус-кус - це крупа з твердих сортів пшениці, тому за походженням вона ближча до макаронних виробів. В африканській кухні - це інгредієнт однойменної національної страви. Однак він дуже популярний у всьому світі. Цінують особливо за швидке приготування та універсальне використання. Ви можете успішно використовувати кус-кус не тільки для вечері, але і для приготування поживного сніданку або смачного десерту. Нижче наводимо все, що ви повинні знати про нього.

Що таке кус-кус

Кус-кус - це крупа з води та борошна, отриманого з твердих сортів пшениці. Тому виробничий процес подібний до виготовлення макаронних виробів. Як смакує кус-кус? Він має злегка горіховий смак і чудово вбирає аромати інших інгредієнтів. Тому його можна готувати як солодким, так і солоним. На що це схоже? Вони являють собою маленькі жовтуваті кульки. У мусульманських традиціях ця крупа відіграє дуже важливу роль. Це символ щастя і процвітання, саме тому його охоче подають гостям. Це також головна страва будь-якого сімейного торжества. Назва кускус походить від арабського «кескес», що означає страву, в якій готується однойменна страва. Звідки береться кус-кус? Передбачається, що це було відомо ще в 200 р. До н. Швидше за все, бербери її вже знали. Він швидко поширився на всі країни Близького Сходу. В Європу він потрапив завдяки французам. Як роблять кус-кус? Спочатку виробничий процес був ручним та дуже трудомістким. Подрібнені зерна пшениці окроплювали солоною водою і кожен окремо обмазували борошном. Потім підготовлену крупу залишали сушитися на сонці. В даний час виробництво круп у промислових масштабах набагато простіше і швидше.

Що містить кус-кус і чи корисний він?

Варто включати кус-кус у свій щоденний раціон, оскільки він має багато харчових цінностей і швидко створить збалансоване харчування. З усіх круп кускус має найвищий вміст білка та вуглеводів. Він забезпечить наш організм усіма інгредієнтами, необхідними для нормальної роботи. Він багатий ненасиченими жирними кислотами, містить калій, магній, мідь, фолієву кислоту, ніацин, цинк та марганець. Поглинання цих мінералів можна посилити, додаючи до страв овочі, що містять вітамін С (наприклад, петрушку). Кус-кус також є джерелом вітамінів групи В. Білок, що міститься у крупі, робить його продуктом, рекомендованим особливо людям, які сидять на веганській та вегетаріанській дієті. Це чудовий замінник тваринного білка. Кус-кус - дуже здоровий і легкозасвоюваний продукт. Його можна успішно включити в раціон людей похилого віку та дітей, у яких травна система набагато чутливіша. Великі дози харчових волокон, що містяться у крупі, також будуть заохочувати людей що сидять на дієті.

Використання:

Що зробити з кашою кус-кус?

Кус-кус смачний як солодкий, так і солоний. Варто використовувати його на вечерю, це буде здоровішою заміною картоплі або макаронів. Ви зробите з нього салат. Його також можна успішно використовувати в супах замість рису. Він ідеально поєднується з овочами, а також з м’ясом (наприклад, рагу). Ви також можете легко приготувати десерт з нього. Він чудово смакує з додаванням меду та горіхів. Універсальне застосування робить його незмінною особливістю вашої кухні. Варто придбати відразу кілька упаковок. Всій родині обов'язково сподобається. Нижче ви знайдете кілька перевірених рецептів з використанням кускусу.

Спосіб приготування крупи

Кус-кус швидкого приготування - це продукт, який пройшов попередню термічну обробку. Можна їсти без варіння. Просто залийте крупу окропом, почекайте близько 10 хвилин, і вона буде готова. На полицях магазинів ми також можемо знайти кус-кус, який вимагає термічної обробки. Як варити таку кашу? Пам'ятайте, що віна збільшиться в обсязі. Для цього варто вибрати посудину більшого розміру. Кашу слід заливати холодною водою. Слід дотримуватися співвідношення 1: 1. Тоді кус-кус буде пухким. Зерна не повинні злипатися після варіння. Можна додати невелику кількість олії, солі та інших спецій. Порошок паприки перетворить крупу в червоний колір. Додавання куркуми додасть їй оранжевий колір. Коли все почне кипіти, накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин. За цей час кускус повинен був увібрати всю воду. Все, що вам потрібно зробити - це додати трохи вершкового масла, розігріти його і насолоджуватися вишуканим смаком цієї каші. Смачного :)

Додаткова інформація:
Склад:Кус-кус (дрібний)
Країна виробник:Іспанія

Вегетаріанський: 

Так

Веганський: 

Так

Сертифікат BIO: 

Ні

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре