- Модель: Кероб
- Наявність: Є в наявності
Доступні варіанти
Варіанти товару: | Наявність: | Ціна: | Кількість: |
500 грам | 11 шт. | 75 грн. |
<>
|
1000 грам | 2 шт. | 128 грн. |
<>
|
Порошок керобу виготовляється в 100% з ріжкового дерева. Продукт, що доступний у нашому магазині, походить з Іспанії. Ви можете використовувати його як для безпосереднього споживання, так і для приготування солодких десертів. Це 100% натуральний продукт, без консервантів, клейковини та сірки.
Кероб з ріжкового дерева, ще називають борошном ріжкового дерева, є альтернативою какао-порошку. Він виготовляється із висушених та смажених стручків ріжкового дерева і дуже схожий на порошок какао. Порошок ріжкового дерева часто використовують як натуральний підсолоджувач у випічці. Він солодкий і має унікальний смак.
Рожкове дерево (Ceratonia siliqua) - вічнозелене дерево або бобовий чагарник, що належить до сімейства бобових. Зазвичай його вирощують заради їстівних стручків і як декоративне дерево в садах. Дерево ріжкового дерева родом із Середземномор'я та Близького Сходу. Стиглий, висушений, а іноді і смажений стручок часто подрібнюють у порошок кероба, який використовують для заміни какао-порошку. Батончики з керобу це альтернатива шоколадним плиткам, які можна придбати в магазинах здорового харчування. Стручки ріжкового дерева природно солодкі, не гіркі і не містять теоброміну або кофеїну.
Найбільш трудомісткою частиною вирощування ріжкового дерева є збирання врожаю, яке часто роблять, збиваючи плоди довгою паличкою та збираючи їх разом за допомогою розкладених сіток. Це делікатне завдання, оскільки дерева цвітуть одночасно, і слід подбати, щоб наступного року не пошкодити квіти та врожаї.
Після збирання врожаю стручки ріжкового дерева мають вологість 10-20% і їх слід висушити до вологості 8%, щоб стручки не гнили. Подальша обробка відокремлює зерна (насіння) від м’якоті. Цей процес називається подрібненням, і він відокремлює насіння та шматочки стручків ріжкового дерева. Обробка целюлози включає подрібнення її для отримання кормів для тварин або обсмажування та подрібнення для харчової промисловості. Насіння слід очищати від шкірки, що трапляється при обробці кислотою або смаженні. Потім ендосперм та ембріон відокремлюють для різних цілей.
Історія та цікавинки
У 2016 році світове виробництво ріжкового дерева становило 158 609 тонн. Португалія відповідає за 25% світового виробництва. Наступними основними виробниками є Італія, Іспанія та Марокко.
Які переваги для здоров'я?
Порошок ріжкового дерева практично не містить жиру. Це хороший вибір для нежирної дієти. Потрібно лише пам’ятати, що в ньому більше цукру та вуглеводів, ніж у какао-порошку.
Кальцій є важливим мінералом для здоров'я кісток. Це також допомагає у правильній роботі серця, нервів та м’язів. Дві столові ложки порошку ріжкового дерева містять 42 мг кальцію, заповнюючи 4% RDA. Какао містить оксалати, сполуки, що знижують здатність організму засвоювати кальцій. Багата на оксалати дієта також збільшує ризик розвитку каменів у нирках. Порошок ріжкового дерева не містить оксалатів.
Дві столові ложки порошку ріжкового дерева містять майже 5 грамів клітковини, що становить понад 20% від добової потреби. Клітковина допомагає:
- довше відчувати ситість і тому споживання їжі зменшується;
- запобігати запорам;
- підтримувати кишечник здоровим;
- контролювати рівень цукру в крові;
- знижувати рівень холестерину.
Дослідження 2010 року показало, що антиоксидантні поліфеноли в нерозчинному міхурі ріжкового дерева знижують загальний рівень холестерину та ЛПНЩ (поганий) холестерин у людей з високим рівнем холестерину.
Завдяки вмісту таніну порошок ріжкового дерева використовується як природний засіб від діареї. Дубильні речовини - це поліфеноли, що містяться в деяких рослинах. Дослідження показують, що введення порошку ріжкового дерева, багатого на танін, рідиною для регідратації через рот є безпечним та ефективним при лікуванні гострої діареї у немовлят у віці від 3 до 21 місяців.
Використання:
Кероб можна додавати в смузі, йогурт, як посипка для морозива, улюблене тісто для хліба чи млинців. З порошку ріжкового дерева можна робити гарячий напій замість гарячого шоколаду. Ви також можете зробити з нього вершковий пудинг або печиво, чи цукерки без цукру.
Додаткова інформація:
Склад: | 100% порошок ріжкового дерева |
Країна виробник: | Іспанія |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |