ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 10-00 ДО 18-00

Інулін з цикорію

  •  Інулін з цикорію
  • Модель: Інулін
  • Наявність: Немає в наявності

190 грн.

Варіанти товару

Варіанти Ціна Кількість Купити

Інулін класифікується як функціональна їжа. Це природний пребіотик, який також підтримуватиме процес боротьби із ожирінням. Він поставляється у вигляді білого порошку, який має здатність поглинати воду. Таким чином, його можна використовувати для желювання та загущення страв. Таким чином, це дозволяє обмежити додавання жирів і зменшити калорійність страв. Він має нейтральний смак і запах, що збільшує можливість його використання на кухні. Його отримують з рослинних матеріалів. Його джерелом є, серед інших корінь цикорію, кореневище топінамбура, кульбаби та агави. Що ще приховує інулін і які його оздоровчі властивості? Нижче наведено все, що вам потрібно знати про нього.


Що таке інулін і де він знаходиться?

Інулін випускається у формі порошку, що нагадує крохмаль. Це запасний матеріал рослин. Це захищає їх від висихання та переохолодження. В основному він накопичується в коренях, бульбах і кореневищах, рідше в листках. Інулін отримують методом екстракції найчастіше з цикорію, топінамбура, кореня кульбаби, а також з агави. Джерелом інуліну, хоча він присутній у менших кількостях, є також артишок, пшениця, цибуля, банани та фініки. Ця речовина має нейтральний смак і запах. Піддаючись гідролізу, він набуває солодкуватий смак. При додаванні в їжу він може замінити цукор і жир. Складається з молекул глюкози та фруктози. Він не засвоюється нашим організмом, саме тому він відіграє подібну роль до клітковини. Він легко розчиняється в теплій воді.

Харчове та технологічне значення

Властивості інуліну дозволяють використовувати його не тільки в харчовій промисловості, але і в інших сферах. Це має велике дієтичне значення. Завдяки тому, що він містить сполуки, які не перетравлюються в тонкому кишечнику і відповідають за розмноження корисних бактерій, він позитивно впливає на мікрофлору кишечника. Це свого роду пребіотик. На думку вчених, інулін покращує роботу травного тракту. Наукові дослідження також підтвердили його гіпоглікемічний та знижуючий холестерин ефекти. Також інулін цінується за його фізико-хімічні властивості. Це полегшує гелеутворення, набрякає, збільшує в'язкість речовин, використовується для стабілізації структур, тобто кремів, емульсій, пінок. У харчовій промисловості використовується як замінник цукру та жирів. Це дозволяє знизити теплотворну здатність харчових продуктів. Це популярне доповнення до морозива, його додають у молочні продукти, хліб та холодне м’ясо. У діагностиці інулін використовується для оцінки швидкості клубочкової фільтрації. Це також цінується у фармацевтичній промисловості. Це доповнення до препаратів для схуднення. Він також використовується як покривна речовина. Вчені звертають увагу на його протиракову дію завдяки здатності підвищувати імунну активність нашого організму. Інулін також додають до харчових продуктів сільськогосподарських тварин. Це позитивно впливає на їх здоров’я та покращує якість продуктів тваринного походження, наприклад, яєць. У косметичній промисловості інулін діє як стабілізуюча речовина і основа для виробництва порошків. Він також виявляє захисні властивості на шкірі та слизовій. У лікеро-горілчаній промисловості інулін можна використовувати для виробництва алкоголю.

Чи шкідливий інулін? Протипоказання до застосування

Застосування інуліну в дозі не більше 20 грамів на день є безпечним. Вживання в більших кількостях може викликати діарею. Люди, у яких знижена толерантність до клітковини, повинні бути особливо обережними. Підвищена чутливість до інуліну зустрічається рідко, однак слід завжди контролювати реакції організму після прийому. Будь-які тривожні симптоми вимагають медичної консультації. Інулін безпечний для вагітних жінок та дітей. Однак наймолодші повинні споживати його меншими дозами. Його можуть безпечно використовувати діабетики, оскільки він гідролізується до фруктози в організмі людини і має інший метаболічний шлях, ніж глюкоза.

Використання:

Інулін можна використовувати як пребіотик. Для цього найкраще вживати його один раз на день, розчинений у воді або улюбленому напої. Використовуйте близько 20 грамів інуліну на 150 мл рідини. Також варто додати його в йогурт або ранкову кашу. Не рекомендується перевищувати вказану вище дозу, але все залежить від толерантності нашого організму до клітковини. При надмірному вживанні це може мати послаблюючий ефект. Також слід пам’ятати про правильне зволоження організму. Вживання занадто мало води під час використання інуліну може спричинити запор. Інулін можна використовувати на кухні як загусник для супів та соусів. Це додасть їм кремоподібну структуру і допоможе зменшити кількість жиру в раціоні.

Додаткова інформація:
Склад:Інулін 92,4%, глюкоза, фруктоза, сахароза
Країна походження:Бельгія

Вегетаріанський: 

Так

Веганський: 

Так

Сертифікат BIO: 

Ні

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре
Залишити відгук  ↓