ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 9-00 ДО 19-00

Рис басматі 1 КГ

Instagram
  • Рис басматі 1 КГ
  • Модель: Рис
  • Наявність: Є в наявності

70 грн.

Про унікальність рису басматі

Багато століть тому в передгір'ях найвищого гірського масиву у світі - Гімалаїв, фермери вирощували різноманітний рис, який сьогодні вважається найкращим у світі. Зернові культури цього сорту, звані «рисовий принц», давали довгі, білосніжні і тонкі зерна, мали чудовий горіховий смак і аромат. Їх називають басматі - що означає: ароматні. Переваги нової лінійки рису швидко оцінили гурмани. Коли настало двадцяте століття, концерни почали цікавитися "патентом" на рис басматі - настільки, що був навіть акт біопіратства, в якому одна американська корпорація вирішила запатентувати рис басматі як свій винахід. Хвиля протестів охопила весь світ, і тому "рисовий принцп" не підпав під патент США і досі є продуктом роботи пакистанських та індійських фермерів.

Навіщо використовувати рис басмати?

Чудовий горіховий присмак - лише одна з переваг білого рису басматі. Окрім того, що він радує смаком, він також забезпечує енергію та білки чудової якості. Він не містить глютену і настільки делікатний, що навіть немовлята, люди, кишечник і шлунок яких страйкує, і алергіки можуть їсти його без страху. Тим, для кого правильний рівень цукру в крові має першорядне значення, слід також дотягнутися до цієї каші - рис басматі має глікемічний індекс (ГІ) 50, що вдвічі менше, ніж глюкози, і, безумовно, менше, ніж ГІ рисових пластівців (для пластівців це індикатор - 80).

Як використовувати рис басматі?

Цей продукт є чудовою основою для всіх азіатських страв. Плов, різотто, запіканки, супи, випічка - це лише приклади використання цього зерна. Рис басматі повинен стати обов’язковим для вживання у меню веганів, вегетаріанців та людей, які страждають алергією на глютен. Красиві довгі зерна дуже витончені - тому, готуючи їх в пухкому вигляді, вони стануть ефективним доповненням до салатів.

Білий рис басматі

Чудовий сорт рису - білий рис басматі - можна використовувати у солодких або солоних стравах. Він не тільки має низький глікемічний індекс, але також є низькокалорійним і може бути успішно використаний людьми, які сидять на дієті. Правильно підготовлений до вживання білий рис басматі є цінним джерелом цінних інгредієнтів. Його можуть вживати як люди, які піклуються про своє тіло, так і люди, які виключили глютен зі свого раціону. Після приготування рису його білосніжні зерна пухкі і не липкі. Цей вид рису стане особливо хорошим доповненням до морепродуктів або риби.

Використання:

Як приготувати?

Білий рис басматі вимагає належної підготовки перед вживанням. Перший крок - замочити рис у воді. Це займе десь від півгодини до навіть двох годин. Це змусить зерна поглинути частину води і рівномірно готуватися. Готуючи їжу, важливо дотримуватися правильних пропорцій. На одну порцію рису слід використовувати півтори порції води. Відваріть рис у підсоленій воді, доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і варіть, накрившись, близько 10 хвилин. Протягом цього часу ми не знімаємо кришку. Потім вимкніть вогонь, почекайте близько 5 хвилин, і рис готовий до вживання. Цей процес обробки зробить зерна розсипчастими, м’якими та ароматними та корисними.

Додаткова інформація:

Склад:Рис басматі
Країна походження:Індія

Вегетаріанський: 

Так

Веганський: 

Так

Сертифікат BIO: 

Ні

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре