Чорниця - скарбниця вітамінів і поживних речовин. Вона відрізняється високим вмістом рослинних харчових волокон (3,5 г на 100 г плодів). Вона також містить вітаміни С, А, вітаміни групи В та антоціани, елагову та фолієву кислоту. Також містить цінні мінерали - цинк, калій, селен, мідь, залізо, кальцій.
Чорниця традиційно використовується для профілактики проблем із очима, особливо у літніх людей. Її плоди містять антоціани з антиоксидантними властивостями та вітаміни А та В2, які допомагають підтримувати правильний зір. Вважається, що антоціани впливають на кровообіг і захищають судини від пошкодження. Однією з найбільш васкуляризованих тканин є сітківка ока.
Чорниця є джерелом антиоксидантів. Віна захищає клітини від окислювального стресу і бореться з вільними радикалами. Крім того, віна містить елагінову кислоту (дослідження щодо її впливу на виживання ракових клітин тривають).
Завдяки високому вмісту клітковини, чорниця позитивно впливає на обмін речовин і травну систему. Віна допомагає очистити організм від токсинів і ефективна при шлункових проблемах.
Пектин, присутній у чорниці, допомагає підтримувати належний рівень холестерину та калію в артеріальному тиску. Останнє також впливає на правильне функціонування м’язів. Це допомагає чорниці позитивно впливати на серце.
Використання:
Сік краще пити охолодженим. Перед вживанням добре збовтати. Після відкриття пляшки зберігати в холодильнику. Технологія прямого віджиму і щадна пастеризація робить цей сік максимально корисним, завдяки високому вмісту вітамінів і мікроелементів.
Після відкриття, зберігати в холодильнику. Випити до трьох тижнів після відкриття. Зберігати в місцях недоступності маленьких дітей. Захистити від світла.Зберігання:
Додаткова інформація:
Склад: | Чорничний неосвітлений сік, чорничне пюре |
Країна походження: | Україна |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |