- Виробник: Vivio
- Модель: Кокосова олія
- Наявність: В наявності
Варіанти товару
Варіанти | Ціна | Кількість | Купити |
500 мл | 210 грн. |
-
+
|
Кокосове масло з’явилося на нашому ринку порівняно недавно. Тим не менше, з самого початку воно набуло широкого інтересу не лише серед любителів кулінарних експериментів, але й фахівців у галузі здорового способу життя. Цей продукт характеризується унікальним вмістом середньоланцюгових жирних кислот, споживання яких належним чином може допомогти зміцнити наш імунітет. Більше того, кокосове масло нерафіноване холодного віджиму вважається цінним косметичним компонентом. Деякі джерела також повідомляють, що олія може підтримати процес схуднення. Що ще варто знати про нерафіновану кокосову олію? Відповідь на це питання ви знайдете далі в тексті.
Звідки походить кокосова олія і які її властивості?
Кокосове масло extra virgin отримують із плодів кокосової пальми. Ця однодольна рослина росте в природних умовах в Індонезії, Малайзії та на Філіппінах. Цікаво, що поряд із зростаючим інтересом до продуктів, одержуваних з кокосової пальми, кількість її посівів у всьому світі значно зросла. У наш час це дерево можна зустріти не лише у вищезазначених країнах, а й у Західній Африці. Хоча в Україні незвичні властивості кокосових горіхів оцінили порівняно недавно, перші згадки про їх "чудодійну силу" можна знайти в давньоіндійському санскриті. Варто знати, що жителі тихоокеанських островів і донині сприймають кокосові плоди як засіб від усіх захворювань здоров’я.
Кокосова пальма може досягати у висоту 20-25 метрів, а її листя близько 3-6 метрів. Плід цього дерева - кокосовий горіх діаметром близько 25 сантиметрів і вагою до 8 кілограмів. При виробництві кокосової олії використовується м’якоть кокоса, яка характеризується солодкуватим смаком та вмістом жирних кислот, цінних для нашого здоров’я та краси. Також варто знати, що горіх містить кокосове молоко, яке є неперевершеним джерелом електролітів.
До складу нерафінованої кокосової олії входить лауринова кислота, міристинова кислота, пальмітинова кислота, стеаринова кислота, арахідова кислота, а також капронова кислота, каприлова кислота та капринова кислота. Крім того, цей продукт містить ненасичені жирні кислоти, в тому числі:
- Олеїнова кислота;
- Ейкозанова кислота; і
- Лінолева кислота.
Кокосова олія нерафінована характеризується білим кольором і солодким, сильно кокосовим смаком. При температурі нижче 25C стає твердим, але при більш високих температурах починає перетворюватися у прозору, злегка білувату рідину. Завдяки своєму складу та безсумнівному смаку кокосове масло широко застосовується як на кухні, так і в косметиці. Крім того, цей продукт часто використовується в дієтотерапії конкретних розладів здоров’я.
Кокосова олія - властивості та вплив на здоров’я людини
Оздоровчі властивості кокосової олії викликають постійні суперечки та незмінний інтерес вчених та спеціалістів у галузі здорового харчування. Тому в літературі ми можемо знайти суперечливу інформацію, а також численні дослідження щодо впливу цієї речовини на організм людини. Здається, найбільша несумісність спричинена високим вмістом насичених жирних кислот. Тим не менше, ті, що містяться в кокосовій олії, характеризуються середньою довжиною ланцюга, а це означає, що вони не мають такого шкідливого впливу на систему кровообігу людини, як насичені жирні кислоти, що містяться в тваринних жирах. Однак важливо споживати кокосове масло з обережністю, тоді воно може позитивно вплинути на організм та самопочуття людини.
Деякі дослідження та наукові спостереження звертають увагу на той факт, що кокосова олія (у поєднанні зі збалансованим харчуванням та систематичними фізичними навантаженнями) є ефективним елементом у профілактиці надмірної ваги та ожиріння. Більше того, речовини, що містяться в складі цієї олії, можуть мати сильні антибактеріальні, а також фунгіцидні та віруцидні властивості. Вчені з Ірландського технологічного інституту також показали, що нерафінована кокосова олія може запобігти розвитку карієсу та інших інфекцій порожнини рота. Дослідження, опубліковані у спеціалізованому журналі "Journal of Medicical Food" за 2007 рік, вказують на те, що кокосове масло при правильному використанні може підтримати лікування стопи спортсмена. Все це завдяки його властивостям, що відповідають за боротьбу з шкідливими грибками з сімейства Candida.
Цікаво, що жирні кислоти із середнім ланцюгом, що містяться в кокосовій олії, можуть підвищити ефективність лікування нейродегенеративних розладів (таких як хвороба Паркінсона або хвороба Альцгеймера). Виявляється, споживання відповідної кількості цього продукту в поєднанні з вживанням відповідної дієти збільшує концентрацію кетонових тіл у мозку, які є альтернативним джерелом енергії (замість глюкози) в процесі цих розлади.
Використання:
Додаткова інформація:
Склад: | 100% нерафінована кокосова олія Extra Virgin |
Країна походження: | Індонезія |
Вегетаріанський: |
Так |
Веганський: |
Так |
Сертифікат BIO: |
Ні |
Характеристики товару | |
Склад | 100% органічнне Кокосовое Масло Extra Virgin Premium |
Країна походження | Шрі-Ланка |
Країна виробник | Польща |