ПОНЕДІЛОК - СУБОТА
З 9-00 ДО 19-00

Абрикосові кісточки

Instagram
  • Абрикосові кісточки
  • Модель: Абрикосові кісточки
  • Наявність: Є в наявності

100 грн. 80 грн.

Доступні варіанти

Варіанти товару: Наявність: Ціна: Кількість:
500 грам 18 шт. 80 грн.
<>
1000 грам 4 шт. 140 грн.
<>

Гіркі абрикосові кісточки не так відомі, як мигдаль та інші загальнодоступні делікатеси. З них добувають олію, яка цінується в косметиці за регенеративні та зволожуючі властивості. Однак вони суперечливі через амігдалін, який вони містять, який постійно досліджується. Ця сполука надає їм характерний гіркий смак. На думку вчених, амігдалін може бути важливим у лікуванні людей, які страждають на рак. Крім того, абрикосові кісточки забезпечують наш організм багатьма цінними мінералами, такими як калій, фосфор та залізо. Нижче наведено все, що вам потрібно знати про них.

Абрикосові кісточки для їжі? Корисні чи не корисні?

Оздоровчі властивості абрикосових кісточок були відомі з давніх часів. В альтернативній медицині вони, як вважають, мають протиракові властивості, заспокоюють порушення травлення та проблеми з дихальною системою. Вони характеризуються гірким смаком і ароматом, що трохи нагадує мигдаль. Вживані в рекомендованій кількості (5-10 штук на день), вони безпечні для здоров’я. Вони містять вітаміни групи В, ряд цінних мінералів, є джерелом жирних кислот та антиоксидантів. Абрикосові дерева, з яких отримують кісточки, природно трапляються в Гімалаях, Вірменії та Китаї. Вони заслуговують на увагу, особливо завдяки присутності в них амігдаліну. Це сполука, яку вперше видобули з абрикосових кісточок у 1830 році французькі хіміки. Донині він є предметом наукових досліджень з точки зору підтримки традиційної терапії, яка застосовується при раку.

Що вони містять і в чому допомагають?
В альтернативній медицині абрикосовим кісточкам приписують цілющий ефект, який може полегшити симптоми багатьох захворювань. Передбачається, що їх можна використовувати, серед іншого, проти паразитів і карієсу. Їх використовують люди, які страждають на рак, спокушаючись інформацією про те, що міститься в них амігдалін блокує розмноження ракових клітин. На жаль, жоден із вищезазначених ефектів не підтверджений науковими дослідженнями, хоча вчені займають різні позиції з цього приводу. Недавні дослідження in vitro показують різний вплив амігдаліну на різні типи клітин, що вимагає глибокого аналізу та повторних лабораторних досліджень. Безумовно, абрикосові кісточки забезпечують цінними мінералами, жирними кислотами, антиоксидантами та вітамінами групи В. Тому варто дотягнутися до них в якості перекусу, маючи на увазі не перевищувати рекомендовану добову дозу. Гіркі абрикосові зерна можуть бути цікавою альтернативою горіхам та іншим сухофруктам.


Використання:

Абрикосові кісточки викорисовувати в якості цінного пеекусу. Абрикосові кісточки можна їсти сирими або перемеленими та додавати в супи, овочі та фруктові соки. Їх також можна додавати в різні страви, щоб мінімізувати їх гіркий смак і аромат. Подрібнені ядра абрикоса слід використовувати як покриття або посипати як для солодких, так і для солених страв. Вони також збагатять смак супів та соусів. Вони будуть добре працювати як доповнення до гарячих і холодних страв, але їх не слід готувати. Цікава ідея - додавати їх в овочевий або фруктовий салат. Вони зроблять традиційний рецепт домашнього варення або джему зі слив надзвичайним. Масло гіркого мигдалю можна використовувати для приготування та приправи соусів та салатів.

Абрикосові кісточки слід вводити в наш раціон поступово починаючи з кілька кісточок.

Додаткова інформація:
Склад:Абрикосові кісточки
Країна виробник:Турція

Вегетаріанський: 

Так

Веганський: 

Так

Сертифікат BIO: 

Ні

Написати відгук

Примітка: HTML розмітка не підтримується! Використайте звичайний текст.
    Погано           Добре